ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Calendula

Alles wat je moet weten over dit oranje bloempje

BOTANISCHE ACHTERGROND

LATIJNSE NAAM

Calendula officinalis

GEBRUIKSNAAM

Calendula of goudsbloem

FAMILIE

Asteraceae

OORSPRONG

Het gebied rond de Middellandse Zee

sowimage

EEN GENIALE PLANT MET VERZACHTENDE WERKING

Onder invloed van omgevingsfactoren wordt zowel het haar als de huid minder stralend en minder zacht. Gelukkig is er de Calendula, een sier- en geneeskrachtige plant die traditioneel gebruikt wordt voor zijn verzachtende, kalmerende en antioxiderende eigenschappen. 

Om de actieve bestanddelen van Calendula te isoleren, ontwikkelden onze experts in Plantaardige Cosmetica® een extractieprocedé waarin ze elke fase - van veld tot huid - controleren. Die actieve bestanddelen verwerkt Yves Rocher vervolgens in sommige producten om huid en haar intens te verzorgen.

sowimage

OORSPRONG VAN DE PLANT

Calendula is een van de eerste planten die Yves Pocher vanaf 1979 kweekt op zijn geboortegrond in La Gacilly, Bretagne. Het hele kweekproces werd in al die jaren zorgvuldig bijgestuurd om een zo hoog mogelijk gehalte aan actieve bestanddelen te krijgen én de biodiversiteit in stand te houden. De plant wordt in april in de volle grond gezaaid. Hij heeft niet veel water nodig om zich te ontwikkelen en wordt in juli en augustus met de hand geoogst

Stengels en blaadjes worden gemalen en onmiddellijk opnieuw in de grond verwerkt. Ons model van biologische en ecologische landbouw kreeg voor de productieketen van Calendula een UEBT-certificaat. Dat kregen we al eerder voor al onze andere productieketens in La Gacilly. De gemalen stengels en blaadjes zijn een belangrijke bron van mineralen voor de vele grondbewoners.

sowimage

ONS EXTRACT 

Dit heerlijke actieve bestanddeel vind je terug in verschillende gezichtsreinigers, maskers en shampoos. Tests hebben aangetoond dat 82% van de vrouwen die de shampoo met calendula 4 weken gebruikten van mening is dat het haar stralender is. 88% onder hen vindt het haar glanzender.* 

*in vivo getest

 

sowimage

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken