This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

-10% EXTRA vanaf 25€* met de code 10EXTRA tem 18/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Drie stappen om je huid in de winter te verwennen

Wist je dat je huid afhankelijk van het seizoen een specifieke verzorging nodig heeft? Stem je ritueel af op de kou door je gewoonten aan te passen. Zo kom je heerlijk de winter door!

En dat is heel eenvoudig! Voeding, hydratatie en peeling, dat zijn de sleutelwoorden.

Maar first things first... Waarom heeft de huid in de winter speciale verzorging nodig?

Omdat de winter anders is dan de zomer! Voor de zomer luidt het advies om overdag een hydraterende crème met een zonbeschermingsfactor te gebruiken om je huid te beschermen tegen uv-straling, en 's nachts een klassieke hydraterende crème. In de winter is de behoefte van de huid anders omdat zij dan kwetsbaarder is door externe factoren als kou en wind. Als je je verzorgingscrème niet aanpast, kan je huid uitdrogen en trekkerig worden. Daarom moet je dus goed hydrateren met specifieke producten en je huid minder vaak een peeling geven. 

Dit zijn de drie stappen om je huid in de winter te beschermen en te laten stralen.

sowimage

1/ Mild en minder vaak peelen

Omdat je huid al te lijden heeft onder het barre winterklimaat moet je een milde peeling gebruiken die slechts een licht schurende werking heeft.

Ook moet je minder vaak peelen. In de zomer kun je maximaal twee keer per week peelen, terwijl het in de winter voldoende is om eens in de twee weken te peelen. Dat is mooi, want dan heb je meer tijd over om naar je favoriete series te kijken!

 

sowimage

2/ Hydrateren. Oké, maar hoe?

Voor de winter is het belangrijk om na te gaan welke formule je hydraterende crème heeft. Juist nu moet je kiezen voor voedende formules die rijk zijn aan plantaardige oliën. Hiervoor zijn meerdere redenen:

-  enerzijds werken deze formules als een barrière tegen schadelijke milieu-invloeden

-  anderzijds helpen ze bij het vasthouden van water in de opperhuid. Als je bijvoorbeeld in de zomer een gelcrèmeformule gebruikt om je huid te hydrateren, is in de winter een rijke formule beter. Probeer het maar eens uit!

Een extraatje: met een masker voed en hydrateer je je huid intensief. Maskers zijn onontbeerlijk om je teint in een handomdraai weer te laten stralen, ze leggen je huid de hele winter door in de watten. Kies voor hydraterende maskers, zoals het Verfrissend masker met Agavesap. Zo ben je zeker van een soepele, zachte huid die heel fijn aanvoelt! 

 

sowimage

3/ Gebruik alleen lauw water

In de winter willen we als we thuiskomen maar één ding: een warme douche en een kop thee om ons weer op te warmen. Een heerlijke manier om te ontspannen, maar als je niet goed op de watertemperatuur let, is het voor je huid minder fijn.

 

Te warm water droogt de opperhuid namelijk uit en verwijdert talg, waardoor je huid eerder geïrriteerd raakt en je zelfs sneller rimpels krijgt. Neem daarom uit voorzorg douches met lauw water en wrijf niet te veel met je handdoek over je huid. Wees lief voor jezelf

sowimage

Heb jij speciale rituelen om de winter goed door te komen? Vertel het ons!

Delen