ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Feestelijk voorgerecht

Noix de Saint Jacques cuites en coquille, coulis de pomme de terre au parfum d’ail

Ingrediënten:

  • 8 mooie sint-jakobsmosselen
  • 100 g paneermeel
  • 350 g aardappels
  • 2 bollen knoflook
  • Vloeibare room
  • Olijfolie
  • Kruiden (bieslook, peterselie, kervel)
  • Sjalot

1/ Maak de knoflookcrème:

Verwijder de velletjes van de 2 knoflookbollen, blancheer de knoflookteentjes.

Laat afkoelen onder een straal koud water. Herhaal dit 2 keer.

Laat de knoflookteentjes goed uitlekken en bedek ze met de vloeibare room.

Laat ze op een laag pitje zachtjes stoven. Als de knoflook gaar is, mixen en bestrooien met zout en peper.

Schil en was de aardappels, snijd ze in grote stukken en kook ze in water met een mespuntje grof zout.

Als ze gekookt zijn, de aardappels fijnstampen en de knoflookcrème toevoegen, zodat je een dikke puree krijgt.

 

2/Bereid een marinade met:

 

olijfolie, de fijngesneden sjalot, zout, peper en de fijngehakte kruiden.

Laat de sint-jakobsmosselen hierin 10 minuten marineren.

 

3/Om op te dienen: 

Schep warme aardappelpuree in de sint-jakobsschelp.

Paneer de sint-jakobsmosselen met paneermeel.

Leg per persoon 2 mosselen in elke schelp en bak ze gedurende 2 minuten in de oven op 180°C (let erop dat de sint-jakobsmosselen in de kern doorschijnend blijven).

Tip van de chef:
Voeg ter decoratie een klein bosje van smalle reepjes gebakken prei toe.
Je kunt aan je paneermeel ook wat ontbijtkoek toevoegen.

Deel gerust je allerleukste kerstcreaties met ons!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken