This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS FRISSE VERKWIKKENDE EN HYDRATERENDE OOGGEL* met de code HYDRA tem 03/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Grand Rouge Mat: een kijkje achter de schermen

Het was een hele uitdaging voor onze laboratoria … ontdek welke obstakels zij in drie jaar tijd hebben overwonnen om te komen tot een matte lipstick die niet uitdroogt én toch sterk gepigmenteerd is

sowimage

De uitdaging? Een lipstick met een matte finish, een niet uitdrogende formule, die eenvoudig aan te brengen is en lang blijft zitten. En dit alles zonder siliconen en zonder karmijnzuur, maar juist met veel natuurlijke ingrediënten.

Om de pigmentatie en de dekking te verbeteren, hebben we de hoeveelheid pigmenten ten opzichte van onze klassieke lipsticks verhoogd.

Om de lipstick comfortabel aan te laten voelen, deden we een beroep op ons lievelingsingrediënt: Cameliaolie met herstellende eigenschappen.

We ontdekten al snel dat mat en comfort lastig te combineren zijn. Je hebt het vast al eens gemerkt: matte lipsticks zijn meestal heel droog. En zijn ze dat niet, dan valt het mat-effect vaak nogal tegen …

Maar wij doen niet aan compromissen, en hebben ons onderzoek gewoon voortgezet
Allereerst kozen we voor grondstoffen die minder glanzen en voor poeders die minder uitdrogen.

sowimage

We liepen tegen verschillende problemen op. Eén daarvan was het reinigen van de mallen. Voor de formule van matte lipsticks zijn veel poeder en veel pigmenten nodig. Hierdoor wordt de formule plakkeriger. We hebben dan ook veel reinigingsproducten getest en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat een wasmachine dé oplossing vormde.

Nu, drie jaar later zijn we enorm trots op deze lipstick. Hij heeft ons veel tijd gekost, maar jouw mooie lach is het waard!

sowimage

Nu alles tot in de details is uitgevoerd, hierbij het eindrecept:

1/

Meng de pigmenten.

2/

Maak het pigmentmengsel glad in de machine.

3/

Voeg de pigmenten toe aan de overige ingrediënten, waaronder de herstellende Cameliaolie.

4/

Giet dit mengsel in een mal en zet het, hopla, 15 minuten in de koeling.

sowimage

Vervolgens gaat het voorbereide product naar de fabriek om op grote schaal verder te worden verwerkt. De lipstick passeert diverse verpakkingsmachines om uiteindelijk in jouw tas te belanden!

Vind je de verpakking niet superlicht? We zijn ander metaal gaan gebruiken, dat is beter voor het milieu!

sowimage

En jij, heb jij onze Grand Rouge Mat al uitgeprobeerd? Welke kleur vind jij het mooiste? Laat het ons weten bij de opmerkingen!

Delen