De zomer is in aantocht en je weet wat dat betekent: zon, warmte en apero’s op het terras! Mooi weer kunnen we je niet beloven, maar we kunnen wél enkele ideeën geven voor healthy aperitiefhapjes!
Zie hier onze overheerlijke, lichte en gezonde recepten die door ons team uitvoerig getest en goedgekeurd zijn. Dat wordt smullen!
TZATZIKI

Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten:
- 1 pot yoghurt van schapenmelk of Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 1 scheutje citroensap
- 1 snufje knoflookpoeder
- 1 bosje verse munt
- zout en peper
- Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Zet de kom minstens één uur in de koelkast
TRIO VAN HUMMUS

Voorbereidingstijd: 20 min.
Ingrediënten:
- kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
- olijfolie
- sesamolie of tahini
- 1 biologische, onbespoten citroen
- knoflook (optioneel)
- sojaroom (optioneel)
- komijn
- zout
Voor de roze hummus: 1 verse rode biet
Voor de groene hummus: 100 gr. verse spinazie
1/ Traditionele hummus
- Doe de kikkererwten in de blender. Voeg 2 à 3 pollepels van het kookvocht toe of gebruik het vocht uit het blikje en leng dat aan met water.
- Voeg tijdens het blenden circa 4 à 5 eetlepels olijfolie, zout en sesamolie (of tahini) toe.
- Voeg wat geraspte citroenschil en het citroensap toe en blend het geheel nogmaals.
- Zet 2/3 van het mengsel apart in een slakom en laat de rest in de blender zitten.
2/Roze hummus
Voor het maken van roze hummus gebruik je bietensap (dit verkrijg je door garing onder vacuüm of door gebruik van een extractieapparaat) dat je in de blender door de hummus mengt.
3/Groene hummus
Voor de groene hummus blend je de rauwe bladspinazie beetje voor beetje mee met de hummus.

Verzin gerust ook een eigen variant: de bieten en spinazie zijn gemakkelijk te vervangen door bijvoorbeeld wortel, gekonfijte tomaatjes of rode paprika!
Je kunt de hummus met stukjes bruinbrood serveren of met knapperige rauwkost (wortel, bloemkool, radijs, komkommer, enz.) die je in de hummus dipt! Voor de variatie kun je ook wat dunne plakjes avocado toevoegen 😉
VEGETARISCHE MINIPIZZA

Voorbereidingstijd: 15 min.
Baktijd: 20 min
Ingrediënten:
- 1 deeg voor 1 pizza (zelf gemaakt of uit de winkel)
- 1 tomatencoulis (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
- 1 bokaal artisjokken
- 1 bolletje buffelmozzarella
- 100 gr. verse champignons
- 50 gr. zwarte olijven
- 1 pot gemarineerde paprika's
- oregano
- 1 ui
- Schil de ui en snijd die in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de artisjokken, gemarineerde paprika's en de mozzarella in kleine stukjes. - Rol het pizzadeeg uit. Steek met een glas of een rond uitsteekvormpje rondjes uit het deeg.
Doe op ieder rondje een lepel tomatencoulis en strooi er wat blokjes groenten en mozzarella op.
Garneer ze met een olijf en bestrooi ze met wat oregano. - Doe de pizza's in de oven: 20 minuten op 180 °C.
KOUDE MELOENSOEP MET MUNT

Voorbereidingstijd: 10 min.
Koeltijd: 1 uur
Ingrediënten:
Pour 4 kommen:
- 1 meloen
- sap van een halve citroen
- 1 bosje verse munt
- Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes.
Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. - Doe de meloen met het citroensap en de munt in de blender.
- Zet de soep 1 uur in de koelkast (of 30 min. in de vriezer).
Deel de foto's van jouw beste recepten met #ActBeautiful of stuur ons je tips door in de comments!