This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS FRISSE VERKWIKKENDE EN HYDRATERENDE OOGGEL* met de code HYDRA tem 03/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Tutorial: hoe kun je je make-up het best verwijderen?

Make-up verwijderen is de eerste en belangrijkste stap naar een mooie huid. Helaas zijn we al snel geneigd deze stap over te slaan, maar met onze tutorial is het een fluitje van een cent!

Make-up verwijderen

Zelfs als je in een luie bui bent, moet je je er toch toe zetten, want door je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen verwijder je niet alleen de make-up, maar ook alle onzuiverheden die als gevolg van vervuiling op je huid beland zijn. Een huid die niet goed gereinigd is, wordt dof en de verzorging kan dan niet goed door de huid worden opgenomen. Deze stap is dus zowel 's ochtends als 's avonds essentieel als je een mooie, gladde huid wil hebben!

sowimage

Verwijder eerst de make-up van je ogen, want deze zone is gevoelig en dat vraagt om extra aandacht en voorzichtigheid. Doe een beetje reinigingsmelk/-gel of micellair water op een watje en wrijf daarmee zigzaggend over je wimpers om de make-up te verwijderen. Verwijder ook voorzichtig de oogschaduw zonder hard te wrijven over het ooglid.

Daarna pak je de rest van je gezicht aan. Begin op de T-zone en strijk daarna uit naar de buitenzijden van het gezicht. Neem even rustig de tijd om deze bewegingen uit te voeren: het zou jammer zijn je huid te beschadigen door te hard te trekken of drukken.  

sowimage

En ben je erg lui of heb je gewoonweg veel haast, dan is de Make-upremover handschoen onmisbaar. Dan reinig je je huid alleen met water: de microvezels van de handschoen houden de make-updeeltjes vast, zodat alle make-up op een milde manier verwijderd wordt.

Micellaire reinigingslotion 

Om de laatste restjes make-up te verwijderen breng je de micellaire reinigingslotion aan. Deze lotion verheldert, verkwikt en verfrist de huid.

Voordat je de make-up gaat verwijderen, moet je de producten kiezen die geschikt zijn voor jouw huid. Net als bij het kiezen van een dagcrème, is het belangrijk dat je rekening houdt met je huidtype.

sowimage

Ik heb een droge en/of vochtarme huid:

De productlijn die bij dit huidtype past, is Hydra Végétal. Met de Hydraterende reinigingsmelk of de Micellaire reinigingslotion 2-in-1 hydrateer je je huid en verwijder je tegelijkertijd alle onzuiverheden en make-uprestjes. 

 

Ik heb een vermoeide huid die verstikt is door vervuiling:

Ga dan voor de productlijn Elixir Jeunesse en de bijbehorende Micellaire reinigingsgel. Hiermee wordt mijn huid direct ontgift, voelt ze gladder aan en straalt ze van frisheid.

 

Ik heb een gevoelige huid:

Kies in dat geval voor de productlijn Sensitive Végétal.

Afhankelijk van de behoeften van jouw huid, kun je kiezen voor de Zuiverende reinigingscrème, de Kalmerende reinigingsmelk of de Kalmerende micellaire reinigingslotion 2-in-1 om je make-up te verwijderen en je huid te reinigen en te kalmeren.

Als je last hebt van gevoelige ogen, raden we je aan de Zachte reiniging voor gevoelige ogen te gebruiken. Deze verwijdert optimaal alle make-up, zelfs de meest hardnekkige. Bovendien wordt de huid gekalmeerd en voelt ze weer fijn aan.

 

Ik heb een normale tot gemengde huid:

Zelfs tijdens het verwijderen van make-up heeft jouw huid behoefte aan hydratatie. De 2-in-1 reinigingsmelk en lotion van de productlijn Pure Calmilleverwijdert make-up en zorgt tegelijkertijd dat de huid gehydrateerd en verkwikt wordt. 

 

Ik heb een gemengde tot vette huid:

Voor mij is de productlijn Sebo Végétal het meest geschikt, omdat de Zuiverende micellaire reinigingslotion 2-in-1 en de Zuiverende reinigingsgel uit deze reeks mijn huid perfect matteren en egaliseren.

Kun je niet zonder reinigingsdoekjes? Geen paniek, want die zijn er ook: ze zijn zachtvoor je huid of hebben een gladmakendewerking

Voor het verwijderen van waterproof make-up adviseren we je om voor de Express oogmake-up reiniging te kiezen die alle hardnekkige make-uprestjes moeiteloos verwijdert dankzij de actieve werkstoffen uit Korenbloem

Wat is jouw routine voor het verwijderen van make-up?

Delen