ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Ik heb een vette huid! Wat nu?

Wees gerust, een vette huid is helemaal geen ramp. Er bestaan tal van producten die je huid onder controle kunnen houden.

Bij een vette huid hoopt zich vaak talg op aan het huidoppervlak. Sommige huidtypen maken van nature meer talg aan, maar ook externe factoren zoals stress, voeding of vervuiling kunnen een vette huid in de hand werken. Daardoor begint de huid te glimmen, en dan met name in de T-zone. We leggen je graag uit wat je hieraan kunt doen.

1/ Je huid grondig reinigen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid reinigen is zó belangrijk, zeker als je een vette huid hebt. Dat betekent dat je je huid ‘s ochtends en ‘s avonds moet reinigen, maar niet té grondig.

Kies daarom bijvoorbeeld voor de Zuiverende reinigingsgel van Sebo Végétal. Deze frisse gel verwijdert overtollige talg en verwijdert op milde wijze onzuiverheden en make-upresten.

2/ Peelen

Door de overmatige talgproductie krijgt een vette huid sneller te maken met onzuiverheden. 

Hoe pak je die aan? Simpel, door je huid één tot twee keer per week te peelen, afhankelijk van je behoeften. De Zuiverende peeling van Sebo Végétalmet minuscule Abrikozenpitkorrels vermindert een overmatige talgproductie, verfijnt de poriën en verwijdert onzuiverhedenen dode huidcellen aan het huidoppervlak. 

Voor nog meer comfort breng je af en toe een masker aan, zoals het Zuiverend kleimasker van Sebo Végétal. Zo zuiver je niet alleen je huid, maar laat je haar ook meteen weer op krachten komen. 

  

 

3/ Hydrateren, altijd en overal

Dat je huid vet is, betekent niet dat ze ook gehydrateerd is. Je mag haar dus absoluut niet vergeten te hydrateren. Een droge huid werkt immers niet correct. Daarbij voelt een vette huid oncomfortabel en trekkerig aan.
Onze oplossing? Gebruik een lichte, hydraterende crème of gel. De Perfectionerende gelcrème van Sebo Végétal met zijn lichte, verkwikkende formule heeft bijvoorbeeld een dubbele werking: hij pakt een vette huid aan door de poriën te vernauwen, de huid te matteren en de textuur te verfijnen. Tevens krijgt je huid de hydratatie die ze nodig heeft. Daarnaast moet je uiteraard de hele dag door voldoende water drinken.

 

 

 

 

4/ De juiste make-up kiezen

Ook je make-upproducten moeten geschikt zijn voor je huidtype. Heb je een vette huid? Vermijd dan producten die je poriën verstoppen en kies producten die overtollige talg absorberen en je huid laten ademen. Een foundation kies je dus niet zomaar. Wij raden je aan om een matterend product aan te schaffen. Zo voorkom je dat je huid gedurende de dag gaat glimmen. Onze Matterende foundation is voor jou de ideale keuze!

 

 

5/ Een mooie huid begint bij een gezonde levensstijl

Wie een mooie huid wil, moet er ook goede leefgewoonten op na houden.

Zo kan een onevenwichtig eetpatroon bijvoorbeeld leiden tot overmatige talgproductie. Vermijd daarom suiker- en vetrijke voedingsmiddelen, want die kunnen puistjes veroorzaken! Wil je nog een stapje verder gaan? Eet dan voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3 en antioxidanten, zoals citrusvruchten, wortelen, bessen, vis ... Die bevorderen immers de zuurstoftoevoer naar je cellen en hebben dus een gunstig effect op je huid. Meervoudig onverzadigde vetzuren helpen je huid bovendien te hydrateren en houden haar soepel en glad.

Een ander element dat voor een vette huid kan zorgen, is stress. En om stress te bestrijden, kunnen we je maar één tip geven: sporten! Het stimuleert immers je bloedsomloop én is de ideale uitlaatklep voor de spanning in je lijf. Je voelt je weer heerlijk ‘zen’.

Tot slot ook nog dit: omdat je huid ‘s nachts regenereert, speelt ook je nachtrust een belangrijke rol in hoe je huid er uitziet.

 

6/ Hoe onderscheidt Yves Rocher zich nu precies?

Met behulp van de Sebo Végétal-lijn blijft glans onder controle, blijft je huid mooi mat en je teint egaal. Hoe is dat mogelijk? Dankzij het poeder van Moerasrozemarijn.

Dit balansherstellende ingrediënt heeft een diepgaande werking bij het reguleren van glimmende zones, het neutraliseren van onzuiverheden en het verfijnen van de huidtextuur. Deze unieke, exclusieve botanische werkstof werd compleet ontwikkeld door de laboratoria van Yves Rocher, van de oogst tot het produceren van het extract. Bovendien is ze in Frankrijk gepatenteerd* vanwege haar uitwerking op de vette huid. Je vindt dit exclusieve ingrediënt terug in alle Sebo Végétal-producten!

 

Zorg goed voor je huid en leer enkele goede gewoonten aan!

*patent aangevraagd

Wat vind jij van deze routine? Vertel het ons in de comments!

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken