This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS LEVERING vanaf 30€* + een CADEAU bij elke bestelling*
Yves Rocher
0
Terug

Micellaire producten: welke reiniger kies je?

Micellaire lotion, micellaire gel, micellaire olie … Wat is een micel en wat doet hij voor je schoonheid? We leggen je alles uit over micellaire producten.

sowimage

We weten allemaal dat voor een mooie huid een goede reiniging het allerbelangrijkste is. Met de ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied, breidt ook ons vocabulaire uit: micellaire lotion, micellaire gel en zelfs micellaire olie …
We zetten alles even op een rij zodat je de reiniger kunt kiezen die voor jouw huid het beste is.

De revolutie van de micellaire lotion

Sinds de micellaire lotion zijn intrede deed in de cosmeticawereld, kan je beautyroutine niet meer zonder. Hij is namelijk zo ontzettend handig in gebruik! De micellaire formules, die nu al een cultstatus hebben, hebben onze harten om verschillende redenen veroverd:
- Het zijn geweldige reinigingsproducten, die de huid grondig ontdoen van alle onzuiverheden (vervuilende deeltjes, talg, dode huidcellen).
- Er bestaan verschillende formules, voor de verschillende huidtypen. Voor de gevoelige huid zijn er bijvoorbeeld kalmerende formules.
- Sommige reinigen de huid niet alleen, maar verkwikken en hydrateren haar ook. Een 3-in-1 werking dus, echt handig!

sowimage
Een micel, wat is dat?

 

Let op, even een lesje scheikunde! Micellen zijn kleine deeltjes van bolvormige oppervlakte-actieve stoffen in suspensie in een vloeibare omgeving. Deze aggregaten worden gevormd bij een specifieke concentratie die CMC (kritische micelconcentratie) wordt genoemd. De micellen hebben een hydrofiel deel (dat van water houdt) en een hydrofoob deel (dat van olie houdt). Hieraan hebben ze hun unieke eigenschappen te danken.

Micellaire formules, de gebruiksaanwijzing

Doe een beetje micellaire reinigingslotion of micellaire reinigingsgel op een watje en strijk daarmee voorzichtig over je huid. Doe rustig aan en zorg dat je niet te hard over je huid wrijft. Houd het goed doordrenkte watje een paar seconden tegen het te reinigen deel van je gezicht en verwijder vervolgens je make-up door zachtjes te wrijven. Micellaire reinigingsolie breng je aan door deze zachtjes in te masseren. Voeg vervolgens een beetje water toe zodat een emulsie ontstaat en spoel deze dan af.

sowimage
Elke huid haar eigen formule

Dankzij zijn unieke expertise van Plantaardige Cosmetica® heeft Yves Rocher formules ontwikkeld die zijn afgestemd op elk huidtype.

Voor een normale tot gemende huid kun je alle producten gebruiken: micellaire lotion, micellaire gel en micellaire olie. Deze laatste twee zijn trouwens de nieuwste sterren onder de micellaire formules. Ze hebben namelijk een zeer doeltreffende reinigende werking, zelfs op gevoelige zones als de ogen, waar vaak langhoudende make-up zit.

Het reinigen van de gevoelige huid leidt al snel tot beschadigingen. De Kalmerende micellaire reinigingslotion van Yves Rocher is verrijkt met een geheel plantaardig extract op basis van Siegesbeckia Orientalis. Deze lotion is daarom perfect om de gevoelige huid op milde wijze te reinigen.

Speciaal voor de gemengde tot vette huid is er de Zuiverende micellaire reinigingslotion. Deze is verrijkt met Baïkalpoeder dat de talgproductie reguleert en zo een glimmende huid voorkomt en zorgt voor een stralende teint.

En, wat is jouw favoriete micellaire reinigingsproduct? Deel het met ons in een opmerking hieronder!

Delen