ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Terug

Wat je altijd al wilde weten over je haar…

Hoe vaak moet je het wassen? Hoe verzorg je je gekleurde haar? Hoe kun je gespleten haarpunten voorkomen? Wij vertellen je graag alles over goede haarverzorging!

1) Zijn 2-in-1 producten net zo doeltreffend als twee aparte producten?

2-in-1 producten hebben als voordeel dat je er tijd mee wint doordat ze tijdens het wassen ook tegelijkertijd je haar verzorgen. Dit is bijvoorbeeld praktisch als je koffer eigenlijk al te vol zit, of als je door alle dagelijkse hectiek weinig tijd voor jezelf overhoudt.
Als je de best mogelijke werkzaamheid wilt, kun je beter kiezen voor producten met één specifieke eigenschap. Die formules zijn nu eenmaal beter afgestemd op hun doel. Zo reinigt shampoo optimaal en heeft het een snelle werking (je hoeft het niet in te laten trekken), terwijl de rijkere formule van een conditioner of een masker eerst een tijdje moet intrekken om optimaal te kunnen werken.

Het antwoord: Net als voor de huid geldt voor haar dat er verschillende typen bestaan. Om je haar stralend mooi te houden luidt het devies: tijd voor jezelf nemen en een verzorging gebruiken die geschikt is voor jouw haartype. Voor een optimaal resultaat kun je dus beter kiezen voor afzonderlijke, specifieke verzorgingsproducten, omdat die formules optimaal doeltreffend werken om jouw haar mooi te houden!

 

sowimage

2) Wat is het verschil tussen een conditioner en een masker?

Beide hebben weliswaar een verzorgende werking, toch werkt een masker heel anders dan een conditioner. Conditioner wordt gebruikt om het haar beter doorkambaar te maken, terwijl een masker een rijkere formule (samenstelling op basis van plantaardige oliën en boters) heeft en een verdergaande werking.

Het antwoord: een conditioner kan gebruikt worden na iedere wasbeurt met een klassieke shampoo. Omdat een masker rijker van samenstelling is, kun je dat maar één à twee keer per week gebruiken om te voorkomen dat de haarvezels verzwaard worden.

sowimage

3) Hoe verzorg ik mijn haarkleur / gekleurde haar / ontkleurde haar?

Water werkt prima om onzuiverheden te verwijderen van de haarvezels, maar staat ook bekend als één van de belangrijkste oorzaken van kleurverlies. Hoe vaker je je gekleurde haar wast, hoe doffer het wordt. Bij permanente kleuring worden de haarvezels chemisch gemodificeerd en wordt het haar poreuzer en kwetsbaarder. Je haar heeft dan een milde shampoo nodig om de haarvezels niet nog meer te beschadigen. Voor de behandeling van haar dat kwetsbaar geworden is door het kleuren, hebben we shampoos zonder sulfaten ontwikkeld. Deze zijn veel milder voor het haar. Om je haar sterker te maken en de kleur te beschermen wordt aangeraden om je verzorgingsroutine af te sluiten met een verzorging die specifiek geschikt is voor gekleurd haar.

Het antwoord: Allereerst is het cruciaal om je haar niet te vaak te wassen, want dan verlies je je kleur sneller. Gebruik alleen milde shampoosen verzorg de haarvezels om ze te versterken. Ook het gebruik van plantaardige, omhullende producten wordt geadviseerd: deze laten een beschermend laagje achter op je haar zodat de kleur minder makkelijk vervaagt.

 

sowimage

4) Wanneer moet ik op een andere shampoo overstappen?

Het is vooral belangrijk om een shampoo te kiezen die is afgestemd op je haartype: beschadigd, fijn, dik, glad, krullend, vet, droog… Is je haar overwegend:

- natuurlijk (niet gekleurd): gebruik dan een shampoo die je haar in goede conditie houdt en het er mooier uit laat zien.

- blootgesteld aan het stadse leven: kies dan voor ons assortiment Anti-pollution producten die als een schild werken tegen vervuiling.

- dun en heeft het geen volume: vermijd dan producten die te 'rijk' zijn. Deze kunnen je haar verzwaren en laten het er snel vet uitzien, kies voor ons assortiment volume & veerkracht

- droog en beschadigd: gebruik vooral voedende en herstellende shampoos.

- dof, maar niet beschadigd: dan zijn glans- en vervuilingwerende shampoos ideaal voor jou!

Er zijn verschillende redenen om van shampoo te wisselen: de wisseling van de seizoenen bijvoorbeeld, of hormonale schommelingen. Door zulke veranderingen kan namelijk ook de talgproductie aan het hoofdhuidoppervlak veranderen. Vervuiling is een externe factor die het haar dof maakt.

Het antwoord: Als je merkt dat je haar minder straalt of verzwaard wordt, kun je eens een andere shampoo proberen.

sowimage

5) Hoe vaak per week moet ik mijn haar wassen? 

Hoe vaak je je haar moet wassen, is mede afhankelijk van je haartype. Bij fijn haar, bijvoorbeeld, wordt de talg beter verspreid over het haar, waardoor het er sneller vettig uitziet. Als je dik en krullend haar hebt, wordt de talg niet zo gemakkelijk verdeeld over de hele haarlengte. In dat geval gaat de talg zich ophopen op de hoofdhuid en is het haar over de lengtes droog.

Tot slot geldt dat hoe vaker je je haar wast, hoe meer de lipidenlaag op het oppervlak van de haarvezels beschadigd raakt, waardoor het haar droger aanvoelt. Het is daarom raadzaam om een milde shampoo te gebruiken als je je haar iedere dag wast.

Het antwoord: Regel één is dat je je producten moet afstemmen op je haartype! Vervolgens doe je wat jou het beste lijkt, maar kies een shampoo waarmee je je haar niet vaak hoeft te wassen: hoe langer de tussenpozen tussen de wasbeurten, des te beter!

6) Kun je naar buiten gaan met nat haar?

Een gezonde haar is aan het oppervlak voorzien van een hydrofoob lipidenlaagje en gesloten haarschubben die overeenkomen met de buitenste keratinelaag van de haarvezel die ook wel cuticula genoemd wordt.

Onder invloed van water gaan de schubben open staan en zwelt de haarvezel op, waardoor deze poreuzer wordt en kwetsbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf. Vochtig haar is dus vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Het antwoord: De deur uitgaan met nat of vochtig haar kun je beter niet doen.

 

sowimage

7) Ik sport veel / ga een paar keer per week naar het zwembad. Hoe bescherm ik mijn haar?

In de eerste plaats is het dragen van een badmuts de beste manier om je haar te beschermen tegen het chloorwater, want chloor is schadelijk voor je haar. In dit gevaI wordt het haar vaak gewassen, waardoor het verstandig is om een milde shampoo te gebruiken en niet al te warm te douchen, want dat maakt het haar dof.

Het antwoord: een badmuts is een prima oplossing om de ongewenste effecten van chloorwater op je haar te beperken! Als je gaat zwemmen, is het verstandig om je haar na afloop met een milde shampoo te wassen.

 

 

sowimage

8) Heeft lang haar andere verzorging nodig dan kort haar?

Lang haar heeft van nature meer te lijden onder de haarverzorgingsroutine: wassen, drogen, wrijving… Het moet daarom goed beschermd worden. Ontklittende producten beschermen het haar tegen haarbreuk. Herstellende verzorgingsproducten zijn er om je haarpunten te versterken, de lipidenlaag aan het haaroppervlak te herstellen en de schubben van de haarvezels weer glad te maken.

Maar ook kort haar mag niet vergeten worden: het heeft net zo goed aandacht en goede verzorging nodig. Kort haar wil ook graag gewassen worden met een milde shampoo en verdient het om één à twee keer per week beschermd te worden door een conditioner of een verzorgende formule.

Het antwoord:
Lang haar heeft uiteraard meer verzorging nodig dan kort haar, omdat het meer te lijden heeft van de agressieve invloeden waaraan het dagelijks wordt blootgesteld. Echter, ook als je kort haar hebt, heeft het goede verzorging nodig! Als je producten gebuikt die specifiek geschikt zijn voor jouw haar, zal het er altijd mooier uit gaan zien!

 

9) Is het echt beter om te slapen met een sjaaltje om je haar?

In het algemeen geldt dat wrijving (kleding en sjaals) de haarvezels kwetsbaarder maakt door de mechanische werking. Maar het haar reageert hier niet altijd hetzelfde op; dat hangt af van je haartype. Als je droog haar hebt dat snel breekt, is het aan te raden om die wrijving van de haarvezels zoveel mogelijk te beperken, omdat deze al kwetsbaar zijn.

Een zijden sjaal kan de wrijving verminderen, omdat het zachte weefsel zich minder goed aan de haarvezels hecht dan andere stoffen. Zo beperk je de frictie tussen haar en hoofdkussen.

Het antwoord: Als je haar hebt dat snel breekt, kan een zijden sjaal uitkomst bieden. Hiermee voorkom je dat je haar beschadigd raakt terwijl je slaapt!

10) Wat kan ik doen als mijn haarpunten gespleten zijn, zonder meteen naar de kapper te rennen?

Om gespleten haarpunten tegen te gaan bestaan er verschillende verzorgingsproducten die rijk zijn aan plantaardige oliën en boters. Deze helpen de schade aan de haarvezels te beperken: ze voeden het haar aan het oppervlak, zodat de lipidenlaag zich herstelt en de porositeit van de haarvezels afneemt. Vergeet niet dat je haar - net als je huid - regelmatig behoefte heeft aan verzorgende producten. Verwen je haar gerust eens extra met een voedend maskertje!

Het antwoord: gebruik na het wassen meer verzorgingsproducten die rijk zijn aan plantaardige oliën en boters. Hiermee geef je je haar alles wat het nodig heeft om weer sterk te worden.

sowimage

 11) Wat voor een effect heef kalk op mijn haar?

Het kraanwater in de stad bevat vaak meer kalk, waardoor het haar dof kan worden. Het gebruik van producten tegen dof haar, zoals cosmetische azijnsoorten die je aan het spoelwater toevoegt, neutraliseren de kalk.

Het antwoord: haarspoeling met azijn helpen de kalkafzetting op je haar te neutraliseren, zodat het haar weer gaat glanzen.

 

 

 

12) Hoe kan ik mijn haar beschermen tegen warmtebronnen (föhn, stijltang)?

Blootstelling van je haar aan hoge temperaturen tijdens het drogen is één van de belangrijkste oorzaken voor kwetsbare haarvezels.

Door de hoge temperaturen verdampt het water sneller waardoor de haarvezels beschadigd kunnen raken en poreus kunnen worden. Ook is de warmte schadelijk voor de interne structuur van de haarvezel, waardoor deze minder sterk wordt. Om dit tegen te gaan raden wij je aan om in ieder geval een anti-haarbreuk serumte gebruiken. Dit breng je aan op je haar voordat je het aan de warmte blootstelt. Zo voorkom je dat je haar onherstelbaar beschadigd raakt.

Het antwoord: te warme warmtebronnen zijn schadelijk voor je haar, zeker als het haar regelmatig aan hoge temperaturen wordt blootgesteld. Gebruik dan producten om je haar te versterken, zoals anti-haarbreukserums: die zijn speciaal ontwikkeld om het haar te beschermen.

Delen

Product toegevoegd aan jouw wishlistMijn wishlist bekijken