This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

GRATIS FRISSE VERKWIKKENDE EN HYDRATERENDE OOGGEL* met de code HYDRA tem 03/07/2022
Yves Rocher
0
Terug

Wees je jetlag te slim af!

Vanwege het tijdsverschil kunnen je eerste vakantiedagen zomaar verpest worden door een vervelende jetlag… Geen nood! Hier een paar tips om van begin tot eind optimaal van je vakantie te genieten!

Ons lichaam werkt volgens een inwendige tijdklok van 24 uur. Omdat het lichaam gestimuleerd wordt door het daglicht en door etenstijd, kan het al bij een tijdsverschil van drie uur flink ontregeld raken! Gelukkig hebben wij een paar handige tips voor je, waarmee je de schade kunt beperken ;-).

1/

De avond voor vertrek

Rust goed uit, laat alle opwekkende middelen (koffie, alcohol, tabak…) achterwege en ga één of twee uur vroeger slapen dan gebruikelijk als je naar het oosten vliegt. Of één à twee uur later als je naar het westen reist.

sowimage
2/

In het vliegtuig

Denk eraan dat je je horloge instelt op de lokale tijd van je bestemming, zodat je alvast in je vakantieritme komt!

 

Hydrateer je lichaam! In de cabine van een vliegtuig is de lucht erg droog, waardoor je huid snel uitgedroogd raakt. Het is daarom belangrijk dat je genoeg water drinkt, maar houd ook een verzorgingssetje bij de hand, bestaande uit de 48 uur non-stop hydraterende gelcrème, de Handcrème met de geur van Olijf & Petitgrain en de Lippenbalsem met Karitéboter.

 

Tips: Voel je de hele vlucht fris met de Eau de Toilette van Les Plaisirs Nature en voorkom met de Verkoelende gel voor vermoeide voeten dat je benen zwaar aan gaan voelen!

 

sowimage
3/

Ter plaatse

Stel jezelf bloot aan het daglicht, zodat je biologische klok zich kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Ga geen extra dutjes doen en probeer niet vroeger dan 21.00 uur naar bed te gaan!

 

Tip: Heb je moeite met in slaap komen?

 

 

Pas de omstandigheden zo aan dat je hersenen op de ruststand kunnen overschakelen. Met gedempte verlichting en de gordijnen dicht drink je een kopje kruidenthee (pepermunt, romaanse kamille, citroenkruid, lindebloesem) en neem je een warm bad…

 

Vermijd tot slot alle bronnen van blauw licht (telefoon, tablet, computer), omdat deze de hersens juist stimuleren om wakker te blijven.

 

 

sowimage

Uiteraard gelden deze tips voor zowel de heen- als voor de terugreis. Zo heb je tijdens je vakantie nergens last van en word je ook bij terugkomst niet gehinderd door een jetlag!

Heb jij nog andere tips om een jetlag te vermijden? Wij zijn benieuwd!

Delen