EERSTE PRODUCT in je winkelmandje VOOR 1€* met de code EERSTE1EURO van 18/09/2020 tem 20/09/2020
Terug

Wilde Kamille

Wilde Kamille of Duitse kamille is voor Yves Rocher een onmisbare plant! We vertellen je graag alles over deze productieketen die inmiddels legendarisch is in La Gacilly.

BOTANICA

LATIJNSE NAAM

Matricaria recutita of Chamomilla recutita

VOLKSNAMEN

Duitse Kamille, Echte Kamille

FAMILIE

Asteraceae

HERKOMST

Europa, de gematigde streken van Azië en Noord-Afrika

sowimageDominique Rolland

EEN BIJZONDER VERNUFTIGE PLANT 

Wilde Kamille is een goed voorbeeld van evolutionair succes. Ten eerste vanwege de kenmerkende geur van de bloemen, die zowel fruitig als kruidig is en waarmee de plant herbivoren op afstand houdt en tegelijkertijd bestuivende insecten juist aantrekt!

Deze plant zal voorlopig nog lang niet verdwijnen! Eigenlijk zijn kamillebloemen, die ook wel bloemkorfjes genoemd worden, opgebouwd uit heel veel kleine, afzonderlijke schijfbloempjes. De vrouwelijke schijfbloempjes die zich aan rand van de bloemkorf bevinden, gaan eerder open dan de hermafrodiete schijfbloempjes in het midden. Dit bevordert de bestuiving door insecten met stuifmeel van een andere bloem. Door dit trucje wordt de genetische variabiliteit vergroot, wat uiteraard ook bevorderlijk is voor het voortbestaan van de soort!

sowimage

DE HERKOMST VAN ONZE PLANT

Wilde Kamille wordt al sinds 1979 in La Gacilly, Bretagne, geteeld en is daarmee één van de eerste door Yves Rocher geteelde plantensoorten.

De Kamille, die zo karakteristiek is voor het merk Yves Rocher, wordt in het najaar gezaaid en bloeit vroeg, zodat de bloemen al vanaf mei machinaal geoogst kunnen worden. De Wilde Kamille wordt, net als alle andere legendarische planten die in La Gacilly geproduceerd worden, geteeld volgens de principes van agro-ecologie, waarbij respect voor en verbetering van de biodiversiteit gecombineerd worden met volledig begrip van ecosystemen en ruimtelijke ontwikkeling.

Hoewel onze kamillebloemen voornamelijk gebruikt worden voor cosmetische toepassingen, zijn ook de bijen dol op deze honinggevende bloemen. Het parfum geeft de honing uit La Gacilly zijn typische aroma dat alom gewaardeerd wordt.

ONS EXTRACT

Kalmerende eigenschappen

De Wilde Kamille is ook de beste vriend van een gevoelige huid. Onze verzorgende productlijn Sensitive Camomille is dan ook verrijkt met twee 100% natuurlijke werkstoffen, verkregen uit Kamille: bloemenwater en oleaat. Het bloemenwater vermindert de gevoeligheid van de huid met 28%, terwijl het oleaat het afweervermogen van de huid met 25% stimuleert en het herstellend vermogen met 30% verbetert. De huid is minder gevoelig en sterker.

Met deze productlijn heb je een complete verzorgingsroutine op basis van 100% Kamille die speciaal geschikt is voor jouw gevoelige huid. Hier vind je de hele routine.

sowimage

En wat vind jij van deze veelzijdige bloem? Vertel het ons in de comments!

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie