GRATIS LEVERING  vanaf 25€* + een  GESCHENK  bij elke bestelling*
Terug

Schoonheid voor Vrouwen en de Natuur

sowimage

Kiezen voor Yves Rocher, is kiezen voor Schoonheid voor Vrouwen én voor de Natuur. Samen werken wij op drie verschillende manier aan een mooiere toekomst voor de natuur:

1/ Milieuvriendelijke verpakking

Op eigen initiatief hebben wij al onze verpakkingen volledig ontworpen volgens de regels van ecodesign. Wij hanteren de VRH-regel: Verminderen, Recyclen, Hergebruiken.

Wij gebruiken geen oververpakkingen, vervangen bijsluiters door bedrukking van de achterzijde van de verpakkingen en werken er hard aan om het gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen terug te dringen.

We hebben gekozen om voor al onze verzorgende productlijnen dezelfde potjes te gebruiken. Hierdoor wordt er 30% minder broeikasgas uitgestoten. Bovendien is het glas oneindig recyclebaar. Dus als u de potjes recyclet, helpen we samen de levensduur van onze natuurlijke hulpbronnen te verlengen. 

Door de flacons van de producten van Les Plaisirs Nature 5 gram lichter te maken, hebben we in 2014 33 ton minder plastic gebruikt. 100% van onze glazen potjes gezichtsverzorging is recyclebaar en in onze nieuwe eco-tubes zit 25% minder plastic.

 

 

sowimage
sowimage
2/ Samen planten we voor de planeet

Het is al altijd onze passie geweest om vrouwen en het milieu steeds mooier te maken. Als internationaal merk zijn we ons bewust van onze enorme verantwoordelijkheid. Daarom zetten we ons dagelijks in om steeds duurzamere producten te ontwikkelen. Dit doen we door de Fondation Yves Rocher, sinds 2001 onder bescherming van het Institut de France, te ondersteunen.

Al meer dan 25 jaar is het merk Yves Rocher de grootste sponsor van de Fondation Yves Rocher en financiert het met name haar campagne “Plant for the planet”. Elk jaar, elke keer wanneer je producten koopt die meedoen aan de campagne, kunnen wij de Fondation Yves Rocher - Institut de France steunen, die er met behulp van haar 30 partner-ngo's voor zorgt dat er wereldwijd overal bomen geplant worden.

Blijf de stichting ondersteunen om het doel van 100 miljoen bomen voor 2020 te halen, door te kiezen voor producten die aan deze campagne deelnemen. Zo lanceerden we in juni 2017 de Geconcentreerde douchegel, een concentraat van heerlijk genieten en van ecodesign, waarmee je bovendien een boom plant. En elke boom telt!

3/ La Gacilly, een duurzaam beheersmodel

Dit openluchtmuseum van het plantenrijk is een heus centrum voor biodiversiteit en botansiche kennis. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de onderzoekers van Plantaardige Cosmetica®: er worden 1.100 plantensoorten gekweekt en bestudeerd.

Het Merk Yves Rocher beschikt over 55 hectare door Ecocert gecertificeerde teeltgrond waar biologisch geteeld wordt. Korenbloem, Malve, Echte kamille (Matricaria recutita), Kamille, Arnica, Calendula, Oost-Indische kers, IJskruid: al deze waardevolle planten die in onze productformules verwerkt worden, worden hier geteeld en leveren voldoende grondstoffen om in de behoeften van het merk te voorzien. 

 

sowimage

Wat doe jij zelf om je steentje bij te dragen aan de natuur?

Delen

Jouw voorkeuren met betrekking tot je privacy en het gebruik van cookies
Bij Yves Rocher gebruiken we eerste en derde partij cookies om jouw ervaring te verbeteren en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden.
Meer weten? Kijk hier voor meer informtie